Viking banden

Unieke muts en sjaal

Het is hartje winter, heeft u de wintercheck al laten doen bij AutoFirst Bakker en Opmeer We controleren o.a. uw winterbanden en analyseren of ze aan eventuele vervanging toe zijn. Aan vervanging toe? Bij aanschaf van 2 Viking winter- of all-season banden krijgt u momenteel een gratis Viking muts of sjaal cadeau*. Zo houdt ook u het warm deze winter! Maak daarom vandaag nog een afspraak of bekijk wat een Viking band kost in onze bandenwebshop.

*Vraag naar de voorwaarden bij onze garage. Zolang de voorraad strekt.

Het merk

Een blik op de kaart zegt het al, Noorwegen is het langste land in Europa. Maar dit is niet het enigste wat Noorwegen uniek maakt, de Vikingen hebben duidelijk hun stempel op Noorwegen achter gelaten.

Het merk Viking draagt niet alleen de naam van de Vikingen maar uit ook hun karakteristieke Noorse imago.

Viking is een traditioneel merk met jaren lange ervaring. De klanten van Viking waarderen de kwaliteit en solide Noorse waarden die terug gevonden worden in elke Viking band. Uitmuntende prestaties op nat wegdek en vertrouwde eigenschappen op droog wegdek.

Geschiedenis

1931 – viking begint. Viking Askim A/S begint met de productie van rubber artikelen (inclusief schoenen en banden) in Askim, Noorwegen, het land van de Vikingen.

1970 – De marktleider krijgt ervaring in de OE markt en focust zich op het produceren van autobanden. Met een marktaandeel van meer dan 50%, is Viking marktleider in Noorwegen. Bijna elke Noor kent het merk en vertrouwt de banden. Tijdens die periode word Viking erkent als krachtig merk, en begint OE levering voor o.a. VW, Opel, Ford en Volvo. Viking focust zich op zijn sterke eigenschappen en produceert een gamma aan winter en zomerbanden.

1983 – Viking internationaal Al bouwend op nationaal succes, begint Viking levering aan Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland en de VS.

2008 – uitbreiding van de markt positie. Viking verkoopt wereldwijd meer als één miljoen banden per jaar.

2012 – nieuwe zomerbanden van Viking. De Viking CityTech II en de Viking TransTech II worden geïntroduceerd.

Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij AutoFirst Bakker en Opmeer wordt u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer
Bovag garantie

AutoFirst App

Uw eigen AutoFirst app powered by iGarage!

Lees meer
Bovag garantie

Banden webshop

Bekijk hier onze acuele prijzen van banden en velgen.

Lees meer